fbpx Ta kontroll over pensjonen din Hopp til hovedinnhold

Ta kontroll over pensjonen din

Når pensjonsreformen trer i kraft i 2011 får du som er medlem i en offentlig tjenestepensjonsordning, flere valgmuligheter. Statens pensjonskasse har utviklet en kalkulator som gir deg oversikt over valgmulighetene.

Det beste rådet du kan få når det gjelder pensjon, er å søke informasjon før du velger. Det finnes nemlig ikke noe fasitsvar på hva som er det beste pensjonsalternativet, det må hver enkelt avgjøre. Regnestykket er unikt for hver person, og det er flere faktorer som spiller inn. Hvor gammel du er når du tar ut pensjon og hvilket årstall du er født, har betydning for alderspensjonen du får fra folketrygden og den offentlige tjenestepensjonsordningen. Før du pensjonerer deg er det også viktig å sjekke om du har oppnådd full opptjening, som er 30 år i tjenestepensjonsordningen.

 

Kalkulatoren

Er du ansatt i statlig virksomhet og født i årene 1944 og 1953, kan du ha god nytte av å bruke pensjonskalkulatoren til Statens pensjonskasse. For de som er født senere enn dette, er ikke regelverket avklart ennå.

Kalkulatoren er enkel å bruke, krever ingen innlogging og du trenger ikke mye informasjon for å benytte den. Den gir ikke eksakte svar, men gir deg en god indikasjon på hva du kan forvente å få dersom du ønsker å være pensjonist på heltid, eller om du ønsker å jobbe i tillegg.

 

Prøv kalkulatoren HER.

 

Du finner også en pensjonsguide som kan åpnes underveis i beregningene. Her får du vite mer om:

*Hva er pensjon?

*Forskjellen på alderspensjon fra folketrygden og tjenestepensjon.

*Om du kan påvirke størrelsen på pensjonen.

*Når du tidligst kan ta ut pensjon.

*Hvilke valgmuligheter du har.

*Om du kan endre pensjonsvalg når du har tatt ut pensjon.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse