fbpx Veier og måler tredjeklassinger Hopp til hovedinnhold

Veier og måler tredjeklassinger

Blir norske skolebarn tyngre? Det skal undersøkes i høst.

For andre gang gjennomføres den norske barnevekstundersøkelsen. Mange tredjeklassinger skal få målt høyde, vekt og livvidde. På flere skoler er vekt og målebånd allerede hentet frem.

 

Spesiell studie

Resultatene skal sammenlignes med den første barnevekstundersøkelsen fra 2008.

- Det blir interessant å se om det har skjedd endringer, eller om vekten har stabilisert seg slik vi ser tegn til i Sverige og enkelte andre land, sier prosjektleder Ragnhild Hovengen i en pressemelding fra Folkehelseinstituttet.

Studien er den eneste i Norge som følger samme aldersgruppe over tid. Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet står bak. Målingene skal gjøres hvert annet år ved 127 skoler i ti fylker. Lignende undersøkelser blir gjort i flere andre europeiske land. Resultatene fra målingene i 2008 viser at norske barn veier omtrent like mye som andre barn i Norden. I blant annet England og Portugal er vektøkningen mye større enn i nordiske land.

 

Har blitt tyngre

De siste tjue årene er norske barn blitt tyngre. Flere er kraftig overvektige. Ifølge Hovengen antydet undersøkelsen fra 2008 at vekten øker tidligere hos jenter enn hos gutter.

Hensikten med barnevekstundersøkelsen er å få mer kunnskap om barns vekst. I høstens målinger blir det også bedt om foreldrenes samtykke til å innhente data om blant annet barnas fødselsvekt og høyde og vekt fra kontroller på helsestasjon.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse