fbpx Helsekroner til skatteparadis Hopp til hovedinnhold

Helsekroner til skatteparadis

Velferdskroner havner i skatteparadisene når private aktører gjør jobben det offentlige helsevesenet ikke rekker over. Det hevder Linn Herning i en kronikk i Sykepleien.

Organisasjonen For velferdsstaten har gått de kommersielle aktørene i helsevesenet etter i sømmene. I et nytt hefte, "Privat sugerør i fellesskapets kasser", beskrives resultatet som en revolusjon.

Les kronikken her

Saken er at mange av de private aktørene som eier en rekke private klinikker og vikarbyråer, har eiere som er registrert i skatteparadiser. Dette gjelder ikke bare noen få, men utgjør hovedstammen av de private selskapene innen helse- og omsorgssektoren, ifølge organisasjonen.

Dette betyr at aktørene har skattefordeler og kan nekte innsyn i sine årsrapporter, noe Bergens Tidende erfarte. Avisens journalist ville undersøke Teres medical group nærmere.

Kronikkforfatter Linn Herning kritiserer regjeringen for ikke å stoppe utviklingen mot å konkurranseutsette deler av helsevesenets oppgaver. Herning er rådgiver i For velferdsstaten.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse