fbpx Færre vil til helsevesenet Hopp til hovedinnhold

Færre vil til helsevesenet

Medisin og radiograf er helsefagene som opplever største nedgang i antall søkere til høstens studier. Søkere til sykepleie har også blitt færre.

Mange av studiene til helsefagene opplever synkende søkertall til høstens studier. De som mister flest søkere prosentvis, er medisin- og radiograf-studiene, viser Sykepleiens utregninger.

Tallene er basert på statistikken som Samordna opptak offentliggjorde forrige uke. Hele 8,1 prosent færre studenter velger medisinstudiet, og 10,8 prosent færre vil til radiografstudiet enn for ett år siden. Nedgangen for sykepleie er 3,5 prosent.

Statistikken viser også at sykepleiestudiet har nest størst andel førstevalgsøkere: 53,2 prosent. Bare medisinstudiet har større andel: 67,5 prosent. For mange andre av helsefagene er andelen betydelig lavere, Et eksempel er ergoterapistudiet, som opplever en økning i antall søkere siden i fjor, men der bare 13 prosent har satt ergoterapi opp på første plass i søknaden.

I år har 15491 søkte seg til sykepleien, og 8248 har satt opp studiet som sitt førstevalg. I fjor var antallet henholdsvis 16050 og 8668.

Tall Sykepleien har innhentet, viser at Høgskolen i Bergen og i Sør-Trøndelag, de to største lærestedene etter Høgskolen i Oslo, er av de vanskeligste å komme inn på. Men aller mest rift er det om plassene til Diakonhjemmet Høgskole i Oslo og deltidsstudiet på Høgskolen i Gjøvik.

Lettest er det å komme inn på studiet i Hammerfest. Skolen har 49 førstevalgsøkere til de 80 planlagte plassene.

Les mer studentstoff i neste nr. av Sykepleien, som kommer 12.august.

 

Her er den prosentvise økningen/nedgangen i søkere til helsefagstudiene fra 2009 til 2010:

Vernepleier: + 11 %

Audiograf: + 7,9 %

Ergoterapi: + 6,2 %

Sosionom: + 6 %

Ernæring: + 1,4 %

Barnevern: + 1,1 %

Odontologi: + 0,7 %

 

Fysioterapi: – 1,5 %

Bioingeniør: – 1,6 %

Sykepleie: – 3,5 %

Reseptar: – 4,2 %

Farmasi: – 6,5 %

Medisin: – 8,1 %

Radiograf: – 10,8 %

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse