fbpx Offentlig ansatte lønnsvinnere Hopp til hovedinnhold

Offentlig ansatte lønnsvinnere

Stats- og kommuneansatte kom best ut i de sentrale forhandlingene i årets lønnsoppgjør, viser en fersk rapport.

Tall fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene viser at konkurranseutsatt industri ikke har satt standard for hvor store lønnstillegg som skal gis i de sentrale forhandlingene.

Før de lokale lønnsforhandlingene viser oppsummeringen fra Det tekniske beregningsutvalget at industriarbeideren i NHO-bedrifter har fått et tillegg på rundt 2 prosent. Tallene for ansatte i staten er 2,9 prosent og i kommunene (KS-området) er lønnstillegget på 3,3 prosent.

For ansatte i helseforetakene er det ifølge rapporten for tidlig å gi anslag på årslønnsveksten.

 

Lokale forhandlinger

Når de lokale forhandlingene er gjennomført, kan imidlertid bildet bli annerledes. Den samlede årslønnsveksten for 2010 foreligger i mars neste år.

Tradisjonelt har lønnsglidningen (lokale tillegg + ansiennitetsopprykk og lignende) vært adskillig større i industrien enn i stat og kommuner.

Et regnestykke basert på de sentrale tilleggene og en lønnsglidning på gjennomsnittet med nivået for årene 2004-2008, antyder at KS-området likevel kommer best ut med et tillegg på 4,1 prosent. Deretter følger industriarbeidere i NHO-bedrifter med rundt 4,0 prosent, mens statsansatte får et tillegg på 3,5 prosent.

Den samlede årslønnsveksten for 2010 foreligger i mars neste år.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse