fbpx Likelønnskrav også i Spekter Hopp til hovedinnhold

Likelønnskrav også i Spekter

Årets tariffoppgjør i Spekter-området startet i dag. Likelønn blir et viktig tema også ved disse forhandlingene.

LO Stat krever at det gis et generelt lønnstillegg på 1 950 kroner per år, som er identisk med resultatet i frontfagene. LO Stat krever videre at man i forhandlingene ved de enkelte virksomhetene legger sterk vekt på likelønn.

- Utfordringer på området likelønn er store også i denne sektoren. 2010-oppgjøret bør bli det tariffoppgjøret der vi virkelig tar tak i dette spørsmålet og lar ord bli til handling, sier LO Stats leder Tone Rønoldtangen.

 

YS Spekter

- Et likelønnsløft er nødvendig i flere av virksomhetene, sier Ingerid Bjercke, leder av YS Spekter.

- Vi krever 1 950 kroner i tillegg til alle i det sentrale oppgjøret, men dette er ikke nok for å komme i mål når forhandlingene på overenskomstene lokalt er sluttført, påpeker Bjercke.

YS Spekter krever at realkompetanse skal verdsettes i de lokale forhandlingene og gi lønnsmessig uttelling.

- Det er på høy tid at vi formaliserer verdsetting av voksnes realkompetanse i arbeidslivet, sier lederen for YS Spekter. 

 

Avviser likelønnsproblem

Administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter, Lars Haukaas, avviser likelønnsproblematikken i årets tariffoppgjør.

– Vi har ikke et likelønnsproblem i Norge, uttalte han til Dagens Næringsliv i går.

– Spekter får se å bestemme seg. De kan ikke både si at de vil prioritere likelønn og samtidig si at det ikke finnes et likelønnsproblem, sier nestleder i LO Stat, Eivind Gran.

 

Helseforetakene

I helseforetakene gjennomføres en egen landsomfattende forhandlingsrunde (del A2). Dette er en spesialkonstruksjon for Område 10 Helse i Spekter, som i hovedsak regulerer nasjonale standarder for lønn og avtaletekst for de ulike yrkesgrupper/forbund på arbeidstakersiden.

I tillegg til forbund tilsluttet LO, gjelder dette Norsk Sykepleierforbund, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk Ergoterapeutforbund og Utdanningsforbundet tilsluttet Unio, Delta, Parat og Bibliotekarforbundet tilsluttet YS, samt Den norske legeforening tilsluttet Akademikerne.

Forhandlingene med Unio starter i morgen, onsdag 14. april, mens forhandlingene med Akademikerne Helse begynner torsdag 15. april.

Forhandlingene med Unio starter onsdag 14. april.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse