fbpx Enighet mellom LO - YS og Spekter Hopp til hovedinnhold

Enighet mellom LO - YS og Spekter

Det ble i natt enighet i de innledende sentrale forhandlinger mellom Spekter og henholdsvis LO og YS. Forhandlingene fortsetter nå lokalt i de enkelte virksomhetene.

Avtalen innebærer blant annet at det gis et generelt tillegg på 1 krone timen (1 950 kroner på årsbasis). Tillegget er bruttotillegg og gis med virkning fra 1. april 2010. Partene er også enige om at det fastsettes en lav- og likelønnspott på den enkelte bedrift tilsvarende 0,50 kroner per time per ansatt. Partene skal lokalt gjennom forhandlinger benytte denne potten til å rette opp skjevheter som måtte være på bedriften, og som skyldes forskjellsbehandling på grunn av kjønn.

I tillegg åpnes det for ytterligere tillegg i de virksomhetsvise forhandlingene om partene mener at det må til.

- Jeg synes vi har fått et godt resultat og ikke minst et verktøy våre virksomheter kan ta i bruk i arbeidet med å redusere lønnsgapet mellom kvinner og menn, kommenterer forhandlingsleder Eivind Gran i LO Stat.

 

Lav- og likelønnspott

Verktøyet LO Stat viser til er 50-øringen som settes av per ansatt til en lav- og likelønnspott. Partene lokalt skal, gjennom forhandlinger, benytte denne potten «til å rette opp skjevheter som måtte være på bedriften, og som skyldes forskjellsbehandling på grunn av kjønn».

Bedriftene skal selv skaffe fram oversikter og klarlegge kriteriene for tildeling fra potten.

Forhandlingene skal være avsluttet innen 1. juli og tilleggene skal gis med virkning fra samme dato.

 

Helseforetakene

Helseforetakene er ikke omfattet av disse tilleggene. I spesialisthelsetjenesten skal det forhandles i sin helhet når de øvrige oppgjørene i offentlig sektor er sluttført. Tidspunkt for forhandlinger fastsettes senere.

Seinere i dag starter de innledende forhandlingene mellom Spekter og Unio.

Helseforetakene er ikke omfattet av disse tilleggene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse