fbpx Tror på samhandlingsreformen - ikke VG Hopp til hovedinnhold

Tror på samhandlingsreformen - ikke VG

- Ikke tro på dagens oppslag i VG, innledet statsråden sitt foredrag på NSHs lederkonferanse i dag.

Avisen skriver at store deler av samhandlingsreformen vil bli vraket eller utsatt.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) var invitert til Norsk sykehus- og helsetjenesteforsknings (NSH) lederkonferanse for å snakke om utfordringer for norsk helsetjeneste i 2010, blant annet samhandlingsreformen.

- Det er mange brikker som ennå skal på plass, men jeg er sikker på at disse er løst når reformen etter planen skal tre i kraft 2012.

Oppslaget helseministeren reagerte på i dagens VG er en anonym kilde sentralt i Ap som uttaler til avisen:

- Det blir ikke mye igjen av den store reformen som skulle endre helsevesenet.

Det gjelder ifølge VG forslaget om at kommunene skulle være med på å ta regningen for sykehusopphold, at antall fastleger skulle få færre pasienter og at legene skulle "tvinges" ut i kommunehelsetjenesten.

 

Ser utfordringene

- Selv om det gjenstår en del utredning før reformen er på plass, er rammene lagt. Blant annet at spesialisert kompetanse og behandling må sentraliseres, at kommunene må rustes opp til å kunne ta ferdigbehandlede pasienter og å drive forebygging, i tillegg til pleie og omsorg, sa Strøm-Erichsen. Hun beroliget med at det arbeides med nye finansieringsordinger som vil gi kommunene nødvendige insentiver.

Hun var mer bekymret for utfordringene knyttet til IKT.

- IKT-løsningene må være på plass. Det vil være helt avgjørende for at samhandling mellom spesialisthelsetjenesten og kommunene skal fungere. Her har vi ikke kommet så langt som vi skulle ønsket, påpekte hun.

Den siste utfordringen helseministeren trakk fram, var at det i nær framtid vil bli knapphet på helsepersonell og kompetanse.

På det punktet ble hun utfordret av NSFs fylkesleder i Østfold Karen Brasetvik som lurte på hva helseministeren ville gjøre i denne sammenheng.

- Ikke pek bare på meg. Dette er en felles utfordring. Det er heller ikke uten betydning for rekrutteringen hvordan vi omtaler helsevesenet, svarte Strøm-Erichsen,

Det er ikke uten betydning for rekrutteringen hvordan vi omtaler helsevesenet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse