fbpx Her er de smarteste i 2009 Hopp til hovedinnhold

Her er de smarteste i 2009

Agnethe Tholle fra Arendal vant lesernes smartpris på 100 000 kroner. Kjell E. Tjosevik fra Stavanger universitetssykehus vant fagjuryens pris på 100 000 kroner, mens Lene Sletta fra Aure kommune stakk av med kommunesektorens pris for beste ide, på 50 000 kroner.

Nærmere 60 sykepleliere og gjester var samlet på Ekebergrestauranten i Oslo i formiddag da vinnerne av Smartprisen 2009 ble offenliggjort.

Barth Tholens innledet med å presentere kandidatene for hverandre. Alle kandidatene var tilstede.

Første pris ut var fagjuryens pris for kommunehelsetjenesten.

 

Kommunesektorens pris

Kommunikasjonsdirektør i KS, Arvid Weber Skjærpe fikk æren av å dele ut første pris. Han var opptatt av å løse fremtidens utfordringer. Ikke minst når det gjelder rekruttering.

- Vi i KS er opptatt av å finne nye løsninger på disse utfordringene. Vi er glad for å kunne bidra til at lokale gode ideer kan gjøres nasjonale og kanskje være med på å løse utfordringene, sa Weber Skjærpe.

 


Og vinneren er...

- Prisen går derfor til en hjemmesykepleier som vil gjøre noe for eldre i sammarbeid med de unge. Fagjuryens pris for beste idé fra kommunesektoren, på 50 000 kroner, går til Lene Sletta, sa han.

Prisvinneren ønsker å gi ungdom muligheten til å bli kjent med den eldre generasjonen. Med Smartprisen håper de å få satt ideen ut i live.

- Tusen, tusen takk. Nå skal vi brette opp armene og gjøre en kjempeinnsats, sa en glad Sletta da hun fikk overrakt sjekken.

Her kan du lese mer om Slettas ide.


Fagjuryens pris 

Divisjonsdirektør i Utviklingsdivisjonen i Innovasjon Norge, Hans Martin Vikdal, delte ut fagjuryens hovedpris. 

- Vi er kontinuerlig på jakt etter den gode ideen. Vi må derfor legge forholdene til rette slik at vi klarer å fange opp disse ideene. Smartprisen er en god måte å synliggjøre gode ideer for å løse praktiske utfordringer i hverdagen. Slik er det også med vinneren, sier han.

 

Og vinneren er...

- Fagjuryens hovedpris går til Kjell E. Tjosevik fra Stavanger universitetssykehus for løsningen med en kabelsamler for medisinteknisk utstyr, sa Vikdal og overrakte prisen på 100 000 kroner.

- Jeg har syslet litt med slike ideer som kan gjøre hverdagen enklere. Det var kollegene mine som syntes dene kabelsamleren var en god ide som vi burde sende inn, sa Tjosevik.

Her kan du lese mer om oppfinnelsen til Tjosevik.
 

 

Lesernes pris

Så var det tid for den siste og gjeveste prisen: Lesernes pris. Også denne prisen er på 100 000 kroner og deles ut av 2. nestleder i NSF, Jan Erik Nilsen.

- For denne prisen finnes det ingen begrunnelse. Det er rett og slett bare leserne som har stemt, sa Tholens.

- Det er ekstra hyggelig å være til stede når sykepleiere skal få priser. De er ikke bortskjemte med det. For meg er det spesielt hyggelig å se at det er så mange fra Jæren. Jeg visste ikke det var så mange gründere på Jæren, sa Nilsen som selv er Rogalending.

 

Og vinneren er...

- Leserne har stemt frem Agnethe Tholle som årets vinner, annonserte Nilsen og overrakte sjekken på 100 000 kroner.

Tolle har utviklet en ide for sikker destruering av gamle piller. Med lesernes smartpris får hun nå muligheten til å lage en prototype.

- Knivingen om lesernes pris var tøff, så det ble en knepen seier. Det var bare noen få stemmer som skilte de tre toppkandidatene, sa Nilsen.

- Tusen takk, og takk til alle som har hjulpet til. Forhåpentligvis finner man om noen år denne medisindestruereren på alle medisinrom rundt om, sa Tholle. 

Du kan lese mer om Tholles ide her.



For fjerde gang

Det er fjerde gang Sykepleien deler ut smartpris.

- Pengene er ikke ment å brukes til feriemål. Pengene skal være med på å utvikle de smarte ideene videre, sa Barth Tholens.

Over 1 300 lesere hadde sendt inn stemmekort eller stemt på kandidatene på sykepleien.no 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse