fbpx Sykepleierstreik fra tirsdag? Hopp til hovedinnhold

Sykepleierstreik fra tirsdag?

Norsk Sykepleierforbund (NSF) og NHO Service har frist til midnatt for å unngå streik ved fire sykehjem i Oslo og ett i Rogaland fra i morgen.

Siden mars 2007 har NSF forsøkt å inngå tariffavtale med NHO Service, som omfatter sykepleiere i private sykehjem, bedriftshelsetjeneste og attføringsbedrifter organisert i NHO.

 

Strid om minstelønn

NSFs krav er minstelønn for sykepleiere på 310 700 kroner, som er identisk med lønnsbetingelsene i KS og HSH-området. For spesialsykepleiere er kravet 330 300 kroner. For begge gruppene krever NSF ansiennitetsstige etter 4, 8 og 10 år.

Tilbudet fra NHO Service er en minstelønn for sykepleiere på 290 000 kroner og ingen ansiennitetsstige.

 

Dårligere arbeidsvilkår

Videre vil ikke NHO Service tariffeste full lønn under sykdom, svangerskap, fødsel og adopsjon. De vil heller ikke tallfeste pensjonsordninger og tilbudet inneholder uklare bestemmelser om arbeidstid.

- Vi kan ikke akseptere at NHO-bedriftene skal kunne tariffeste lavere lønn og dårligere arbeidsvilkår enn sykepleiere har ellers i arbeidslivet, sier NSFs forbundsleder Lisbeth Normann.

 

Disse rammes

Hvis streiken blir et faktum, vil NSF ta ut femti sykepleiere tirsdag, og nye femti sykepleiere førstkommende torsdag.

Først uttak omfatter Oppsalhjemmet, Midtåsenhjemmet, St. Hanshaugen omsorgssenter, Paulus i Oslo og Borgarnes sykehjem i Rogaland. Fra torsdag har NSF varslet streik ved Lamberseter sykehjem (Oslo), Madsrud sykehjem (Oslo), Haukeland sykehotell (Hordaland), Søreide sykehjem (Hordaland) og Gullhaug bo- og behandlingshjem (Akershus).

Tilbudet fra NHO Service er minstelønn på 290 000 kroner og ingen ansiennitetsstige.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse