fbpx Slik jobber NSF med erstatningssaker: Hopp til hovedinnhold

Slik jobber NSF med erstatningssaker:

››Norsk Sykepleierforbunds (NSF) arbeid med yrkesskade/yrkessykdomssaker er regionalisert. Skadesaker kanaliseres til fem fylkeskontorer som har spesialiserte saksbehandlere. I tillegg arbeider tre jurister, hvorav to advokater, med dette hos NSF sentralt. Skadelidte skal ta kontakt med sitt fylkeskontor som henviser videre.

››NSF har til enhver tid rundt 160-180 saker til behandling

››De vanligste sakene skyldes løft, men NSF har også mange fall, samt fysiske og psykiske skader (PTSD) som følge av vold fra pasienter. I forhold til yrkessykdommer er det ofte knyttet til allergier, smitte (MRSA, Hepatitt) og kreft.

Se også NSFs brosjyre «Skadet på jobb? Syk av jobben?»

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.