fbpx Misfornøyde sykepleierstudenter Hopp til hovedinnhold

Misfornøyde sykepleierstudenter

Fire av ti sykepleierstudenter ved Høgskolen i Oslo (HiO) har vurdert å slutte i løpet av studiet.

I undersøkelsen "Avgangsstudenten" oppgir sykepleierstudentene administrativt rot og at informasjon om studieopplegget ikke blir formidlet på en effektiv måte, som bakgrunn for misnøyen. Selv om 80 prosent av studentene ville valgt utdanning igjen, ville bare 19 prosent tatt den ved HiO.

Undersøkelsen er gjennomført av stipendiat Ida Katrine Riksaasen Hatlevik for studieseksjonen ved HiO og omfatter avgangsstudentenes helhetlige vurdering av studiet ved ni ulike profesjonsstudier i 2007. Av disse skiller sykepleierstudiet ved HiO seg markant ut ved at studentene generelt er mer misfornøyd med sitt studium enn hva studenter ved andre utdanninger er.

 

Mener fritid går utover skole

Høyskolelektoren Ulf Larsen ved tredje året på sykepleierutdanningen forstår at studentene føler arbeidsmengden på kroppen, men mener det kan finnes flere forklaringer på det.

-  Arbeidspresset på tredje året er stort, og krever mye av studentene. Noen står på med liv og lyst, og jeg tror de klarer seg greit. Kanskje har noen studenter for mye ved siden av skolen, og for dem kan studiet bli vel tungt.

I undersøkelsen oppgir i gjennomsnitt sykepleierstudentene å bruke om lag 31 timer per uke på studierelaterte aktiviteter, og er blant de studentgruppene som bruker mest tid per uke på undervisning og andre organiserte studieaktiviteter og litt over middels til på selvstendige studieaktiviteter.

 

Også misnøye i Buskerud

Det er ikke bare ved HiO studentene føler misnøye. Også ved Høgskolen i Buskerud (HiBu) har sykepleierstudentene ting å utsette på studieopplegget.

-  Lærerne sender oss ut i praksis uten å være sikre på at det finns nok sykepleiere til å veilede oss. Vi har fått klar beskjed om at vi skal ha sykepleiere og ikke hjelpepleiere som veiledere, likevel blir jeg nå veiledet av en hjelpepleier, sier en oppgitt sykepleierstudenten Cathrine Koch Kvam (23) til journalen.hio.no.

Last ned rapporten "Avgangsstudenten" her

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse