fbpx Sykepleiere flytter på seg Hopp til hovedinnhold
Migrasjon

Sykepleiere flytter på seg

21- 31 prosent av vestlige lands leger er utdannet i et annet land enn der de jobber. Tallene for sykepleiere er mellom 5-10 prosent.

Migrasjon er ikke noe nytt fenomen, men det øker, konstaterer sykepleier i ICN, Mireilli Kingma.

- I 2005 levde 191 millioner mennesker i et annet land enn der de  opprinnelig kommer fra, sier hun.

21- 31 prosent av vestlige lands leger er utdannet i et annet land enn der de jobber. Tallene for sykepleiere er mellom 5-10 prosent.


Fra Sør til Nord

Strømmen av mennesker går fra sør til nord.

- Noen stopper i et såkalt transittland før de når landet de har som mål å komme til. For sykepleiere er det oftest USA og Storbritania. 40 prosent av de fillinpinske sykepleierne i England har først jobbet i Midt-Østen før de kom hit. Midt Østen er et transittland for England og England er ofte et transittland for de som vil videre til USA, sier hun.


Endrer Karakter

I rapporten "Nurses on the move" beskriver Kingma hvordan sykepleierne flytter på seg, og hvordan migrasjonsstrømmene endrer seg.

- Det ser for eksempel ut til at Indiske sykepleiere har overtatt etter de fillipinske sykepleierne når det gjelder å få innpass til USA, sier hun.


Globalisering

Kingma konstaterer at globaliseringen gjør at arbeidere alltid vil ønske å flytte på seg.

- Migrasjon er et symptom og ikke hovedårsaken til sykdom. Dersom rike land ikke skal tømme fattige lands for deres personellressurser, må vi alle jobbe for å redusere behovet for å emigrere, sier hun.

 

0 Kommentarer

Annonse
Annonse