fbpx Snegletempo på studentvaksine Hopp til hovedinnhold

Snegletempo på studentvaksine

I 2007 anbefalte Folkehelseinstituttet at også sykepleierstudenter bør få gratis hepatitt B-vaksine, på lik linje med blant annet lege- og tannlegestudenter. To år seinere har ingenting skjedd. Laila Dåvøy har derfor stilt helseministeren spørsmål om saken.

Laila Dåvøy (Krf) sendte den 12. juni spørsmål til Helseminister Bjarne Håkon Hanssen i Stortingets spørretime, for skriftlig besvarelse. Spørsmålet lyder:

"Sykepleiestudenter må selv betale for hepatitt B-vaksine, i motsetning til legestudenter og tannlegestudenter. Folkehelseinstituttet har i 2007 anbefalt at også studenter i sykepleie får denne vaksinen gratis. Folkehelseinstituttet påpeker en klar risiko for smitte ved sprøytehåndtering. I så måte er studenter mer i risikosonen enn ferdige utdannete sykepleiere. Vil statsråden ta en beslutning og gi hepatitt B-vaksine til studenter i sykepleie?"

- Gir oss ikke

En vaksine kan koste opptil 1000 kroner per stykk for studentene, men vil utgjøre i overkant av 200 kroner per student hvis Folketrygden betaler.

- NSF Student har hatt fokus på denne saken i flere år, og er glade for at opposisjonen nå er med og legger press på regjeringen. Vi mener Folkehelseinstituttets anbefaling gjør det unødvendig med flere vurderinger som trekker ut i langdrag. Departementet har fått den informasjonen de trengte. Nå gjenstår bare at de handler og gir sykepleierstudenter like rettigheter som andre helsefagstudenter. Vi vil fortsette å legge press på regjeringen gjennom media og andre politiske parti, og gir oss ikke før Folkehelseinstituttets anbefalinger blir fulgt, sier Tone Moan, studentleder i Norsk Sykepleierforbund.

Det bruker å ta noen uker før skriftlig svar foreligger fra statsrådene.

Følg med på Sykepleien.no om hva helseminister Hanssen svarer.

Les hva Sykepleien skrev om saken 15. august i fjor.

Vil statsråden ta en beslutning og gi hepatitt B-vaksine til studenter i sykepleie?

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse