fbpx Enighet i helseforetakene Hopp til hovedinnhold

Enighet i helseforetakene

Norsk Sykepleierforbund og Spekter er blitt enige om et generelt lønnstillegg og økte minstesatser i helseforetakene.

Resultatet av forhandlingene i helseforetakene og Lovisenberg Diakonale Sykehus AS  er et generelt tillegg til spesialsykepleiere/jordmødre på 2 prosent med virkning fra 1. november 2009. De øvrige medlemmene av Norsk Sykepleierforbund gis et tillegg på 1,5 prosent fra samme dato.

Dette medfører at alle som er tilsatt per 1. november skal ha det generelle tillegget.

 

Minstelønnssatser

Det er også avtalt nye minstelønnssatser fra 1. november.

For nyansatte sykepleiere er minstelønnssatsene økt med 10 000 kroner, fra 300 000 til 310 000 kroner. For sykepleierne med ansiennitet opp til 10 år (354 000 kroner) er økningen på 9 000 kroner.

For spesialsykepleiere/jordmødre er minstelønnssatsene for alle hevet med 5 000 kroner. Minstelønn for nyansatte er per 1. november 330 000 kroner, og etter ti år 385 000 kroner.

Det prosentvise generelle tillegget på henholdsvis 2 og 1,5 prosent er inkludert i minstelønnen. Hvis årslønnen fortsatt er lavere enn minstelønnssatsene, skal årslønnen justeres til minstelønn.

 

Politikerne må på banen

- Dette var det som var mulig å få til innenfor årets rammer. Resultatet løser imidlertid ikke våre likelønnsutfordringer. Forhandlinger mellom partene alene er ikke svaret på utfordringene. Det er ingen tvil om at politikerne må på banen og løse det gjennom tiltak slik som Likelønnskommisjonens innstilling anbefaler, sier NSFs forhandlingsleder for Spekter-området, Lisbeth Normann.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse