fbpx - Vi trenger flere frivillige Hopp til hovedinnhold

- Vi trenger flere frivillige

Det sier Solveig Holmedal Ottesen, som blir daglig leder ved det nye helsesenteret for papirløse innvandrere.

- Målet er å åpne senteret til høsten, sier sosialantropolog og sosionom Solveig Holmedal Ottesen til Sykepleien.

Senteret, som skal drives i regi av Kirkens Bymisjon og Røde Kors, blir basert på frivillig og ulønnet arbeid. Budsjettet er basert på organisasjonenes egne midler, så ved siden av Ottesen vil kun én sykepleier stå på lønningslisten.

Minst 40 helsearbeidere
- Til nå har et trettitalls sykepleiere og leger meldt seg til å jobbe frivillig. Det synes vi er veldig bra, sier Ottesen.

Vervebrev er i disse dager sendt ut til både Sykepleierforbundet, Legeforeningen og Psykologforeningen, og hun håper flere vil melde seg.

 - Vi satser på å verve flere frivillige, og vil holde informasjonsmøter i slutten av april. Vi ser for oss at vi vil trenge minst 40 helsearbeidere, sier hun.

De frivillige må forplikte seg til å jobbe et visst antall vakter i måneden, over en viss periode. Alle som skal jobbe ved senteret vil bli kurset i hvordan de kan møte ulike problemstillinger i arbeidet.

- Stort behov
- Vi må ta stilling til etiske problemstillinger, og det er viktig å ha en felles forståelse av hva mandatet vårt er. For eksempel vil det bli krevende å møte barn som har kommet opp i en vanskelig situasjon, sier Ottesen.

For innvandrere som oppholder seg ulovlig i landet, vil helsesenteret fungere som et slags alternativ til fastlegen, der man vil kunne ta blodprøver, få enkel behandling og medisiner. Ifølge Ottesen er det et stort behov for dette tilbudet.

- Det er mange som har behov for helsehjelp, men som ikke tør oppsøke det offentlige helsevesenet. Slik jeg ser det er vi forpliktet til å hjelpe mennesker i nød. Derfor er det viktige å gjøre dette tilbudet kjent, og sørge for at folk ikke blir redde for å komme hit, sier hun.

Slik jeg ser det er vi forpliktet til å hjelpe mennesker i nød. Solveig Holmedal Ottesen

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse