fbpx Folket vil ha likelønn Hopp til hovedinnhold

Folket vil ha likelønn

Og de har tillit til at Arbeiderpartiet vil gjennomføre det.

Det kommer frem i en fersk spørreundersøkelse Norsk Sykepleierforbund (NSF) har fått gjort blant den norske befolkningen. Hele 82 prosent oppgir at innføring av likelønn er det viktigste grepet politikerne kan gjøre for å oppnå likestilling.

Undersøkelsen avslører også at flertallet av de spurte har størst tiltro til Arbeiderpartiet når det gjelder å gjennomføre likelønn. Forbundsleder i NSF, Lisbeth Normann, legger ikke skjul på at hun har store forventninger når Ap starter sitt landsmøte førstkommende lørdag.

- Må på plass nå
- Arbeiderpartiet sitter i regjeringsposisjon, og har alle muligheter til å vedta dette på landsmøtet. Det er viktig å gjøre noe med likelønn nå, for å rekruttere flere sykepleiere til helsetjenesten, sier hun.

Normann viser til at undersøkelsen samsvarer bra med hva NSF sine medlemmer og flere eksperter sier; nemlig at lønn for arbeid av samme verdi er dagens største likestillingsutfordring.

- Folk er opptatt av likelønn, og undersøkelsen vår viser helt tydelig at folk ser likelønn som et langt viktigere likestillingstiltak enn utvidet svangerskapspermisjon, slår hun fast.

- Dette må Ap ta på alvor, og på sitt landsmøte vedta likelønn i sitt arbeidsprogram - slik deres regjeringskamerater SV og Sp allerede har gjort. Undersøkelsen viser at velgerne både forventer og tror på at dette blir gjort, understreker hun.

Store forventninger
Forbundslederen håper at særlig statsråd Bjarne Håkon Hanssen kommer på banen med kreative forslag for å beholde og rekruttere sykepleiere, for å løse utfordringen særlig i eldreomsorgen.

- Det er gledelig å se at kunnskapsminister Vegard Solhjell har kommet med gode utspill som økt lønn og avkortet studielån for å hente inn flere lærere. Men hvorfor i all verden sitter da Hanssen på gjerdet og venter på at dette skal løse seg selv? Vi mener likelønn er ett av flere gode forslag for rekruttering, samt at det i god Ap-ånd utjevner urettferdigheter blant kjønnene, sier hun, og legger til:

- Det er nok også derfor folk forventer at Ap bidrar til å få gjennomført likelønn, slik denne undersøkelsen viser.

Lisbeth Normann viser til en annen, nylig publisert holdningsundersøkelse, der folket kåret sykepleier til det viktigste yrket.

- Det var et svært hyggelig resultat, men sykepleiere kan ikke leve av godt omdømme alene. Og statsråden kan ikke tro at sykepleierne kommer løpende til av den grunn.

 

 

Arbeiderpartiet sitter i regjeringsposisjon, og har alle muligheter til å vedta dette på landsmøtet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse