fbpx Lettvint helsesøstervinkling Hopp til hovedinnhold

Lettvint helsesøstervinkling

Partipolitisk undersøkelse fremstilt som formidling av forskning.

I gårsdagens Aftenposten kan vi lese at KrFU-leder Kjell Ingolf Ropstad går ut med et forslag om at helsesøstrene må møte ungdom på hjemmebane.

KrFU vil ha helsestasjoner der ungdommer ferdes i fritiden, for eksempel på kjøpesentra. Utspillet fra KrFU er et resultat av en undersøkelse som ble gjort på ni videregående skoler i Aust Agder i 2007 og som konkluderer med at skolehelsetjenesten har 63 sekunder til rådighet per elev.

Saken om KrFUs utspill ble sendt ut av ANB-NTB i går og videreformidlet i flere av landets største aviser. Men ikke et sted blir det nevnt at det er KrFU selv som står bak undersøkelsen.

Lite vitenskapelig

Kjell Ingolf Ropstad bekrefter at undersøkelsen er resultatet av en uhøytidelig ringerunde som KrFU Aust-Agder foretok på telefon i 2007. Han er selv litt forbauset over Aftenpostens vinkling og synes undersøkelsen har fått en ikke helt velfortjent tyngde: 

– Vi ringte rundt på videregående skoler i Aust-Agder og fikk vite hvor mange timer i uka helsesøster er på skolen og antallet elever, så dette er bare resultatet av et enkelt regnestykke, forteller han.

Han kan fortelle at den samme ”undersøkelsen” ble foretatt i Vestfold, hvor resultatet ble enda dårligere: 43 sekunder per elev!

– Vi ringte rundt på videregående skoler i Aust-Agder

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse