fbpx - En anerkjennelse Hopp til hovedinnhold

- En anerkjennelse

Refusjon til sykepleiere er en anerkjennelse av at vi gjør en viktig jobb. Det sier Elisabeth Holmen Berg, nestleder i NSFs faggruppe for diabetessykepleiere.Les også: - Et gjennombrudd for sykepleierne

Regjeringen utvider ordningen med innsatsstyrt finansiering (ISF) i helsevesenet. Fra 1. januar 2009 skal ikke lenger bare helsehjelp som er gitt av legespesialist kunne utløse refusjon.

- Vi er veldig fornøyde. Nå får vi legitimitet for jobben vår i sykehus og poliklinikker. Til nå har vi vært en utgiftspost, fremover kan vi bli en inntektskilde, sier Holmen Berg.

 Flere sykepleiere i kommunene
Den nye ordningen kan også få ringvirkninger ute i kommunene ved at det blir lettere å ansette diabetessykepleiere ved fastlegekontorer.

- Det er kjempeviktig med tanke på økningen i diabetes 2 blant befolkningen. Men noen må snart finne ut av refusjonsordningen, hvordan den skal være, sier Holmen Berg

Svar skyldig
Akkurat det kunne heller ikke statssekretær Dagfinn Sundsbø i Helse- og omsorgsdepartementet svare på da han fikk spørsmålet fra styreleder og administrerende direktør Erik Normann (Ahus) under en konferanse i regi av Norsk sykehus-og helsetjenesteforening (NSH) i går.

- Det må vi komme tilbake til, sa Sundsbø.

Nå får vi legitimitet for jobben vår i sykehus og poliklinikker.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse