fbpx Færre filippinske sykepleier-søknader Hopp til hovedinnhold

Færre filippinske sykepleier-søknader

Antallet søknader fra filippinske sykepleiere som ønsker norsk autorisasjon har sunket mye det siste trekvart året.

Det sier Per Haugum, direktør i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH).

Etter at Sykepleien satte fokus på filippinske sykepleiere som må betale store beløp for å komme seg seg til Norge, har autorisasjonskontoret merket at noe har skjedd med søknadstallene fra Filippinene:

– Tidligere fikk vi en del fellessøknader. Et firma sto som fullmektig, og leverte inn en søknad på vegne av mange. Denne typen søknader har vi ikke sett det siste trekvart året. I det hele tatt har antallet sykepleiere fra Filippinene som søker om sykepleierautorisasjon sunket betraktelig.

Hjelpepleier-autorisasjon
Imidlertid er det nå en kraftig økning i antallet utdannede sykepleiere fra Filippinene som søker om hjelpepleier-autorisasjon i Norge. Hittil i år har over 200 filippinske sykepleiere søkt om en slik autorisasjon.

– Det er enklere å få autorisasjon som hjelpepleier enn sykepleier. Tallene kan tyde på at de som tjener penger på import nå velger en enklere løsning for å få sykepleierne inn i landet, sier Per Haugum til Sykepleien.   

Fellessøknader fra India
Safh har opplevd å få inn postsekker med fellessøknader fra India – hvor en agent står bak forsendelsen. 180 fattet vedtak, 179 fikk avslag. Siden har vi ikke hørt noe mer fra noen av disse. For sykepleiere som ønsker seg rask behandling av søknaden, er ikke dette veien å gå, ifølge Haugum:

– Søknadene må være individuelle. Vi behandler ikke søknader uten avsender. Dersom noen velger å gå via agent, krever vi at søkeren gir agenten en skriftlig fullmakt på vegne av seg selv, sier han.Har du tips i denne saken?
Send en e-post til aknbh@sykepleien.no eller kari.anne.dolonen@sykepleien.no  

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse