fbpx Ny vending i Harstad-saken: Refs og advarsel Hopp til hovedinnhold

Ny vending i Harstad-saken: Refs og advarsel

Sykepleieren som stelte Kristine Nielsen på Olavgarden sykehjem brøt helsepersonelloven og var nær ved å miste sin autorisasjon.

Dermed kom Statens helsetilsyn til en helt annen konklusjon enn den lokale tilsynsmyndigheten. Saken er blitt gransket av tilsynsmyndigheten og påtalemyndigheten i hele tre år.  Riksadvokaten henla den i 2006 - men økt fokus på obduksjonsrapporten og nye opplysninger førte til at Statens helsetilsyn valgte å ta saken under lupen på ny. Denne gangen i Oslo. Fagsjef Jostein Vist har betegnet den som vanskelig, og det har tatt lang tid å komme frem til en konklusjon.  

Lå våt i sengen
78 år gamle Kristine Nielsen fikk uforsvarlig pleie og omsorg over lang tid på sykehjemmet på Olavsgården sykehjem i Harstad, mener datteren Karin, som plasserte en Mp3 spiller på rommet hennes for å bevise det. Opptaket kom til å bli svært viktig i den senere etterforskningen, fordi Kristine døde samme kveld 14.juni 2005. 78-åringen døde etter en lungebetennelse, og Sykepleien vet at ble funnet kjøttrester i lungene. Karin Nielsen påpeker at moren ofte lå våt i sengen og sier at hennes bekymringsmeldinger ikke ble tatt hensyn til.

Har sluttet
Sykepleieren kjenner seg ikke igjen i anklagene. Hun hevder at pasienten fikk forsvarlig og godt stell.

- Vi var glad i ho Kristine, sa hun i et intervju med Sykepleien i 2006.

Sykepleieren er pålagt å endre sin adferd overfor pasienter og øke sin kompetanse i forhold til eldre pasienter. Pålegget har ingen betydning i skrivende stund, idet har sykepleieren sluttet i jobben. Hun betegner saken som enormt belastende og mener hun ikke har fått god oppfølging i ettertid.0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse