fbpx Tre "musketerer" mot Staten Hopp til hovedinnhold

Tre "musketerer" mot Staten

Unio Stat, LO Stat, og YS Stat går sammen inn i årets tariffoppgjør med like krav. De tre hovedsammenslutningene, forlanger blant annet at gapet mellom lønn i staten og i privat sektor kompenseres.

LO Stat, YS Stat og Unio Stat går sammen inn i årets tariffoppgjør med likelydende krav.

Tette gapet
De tre hovedsammenslutningene, forlanger at gapet mellom lønnsnivået i staten og i privat sektor kompenseres. De krever og at utdanning, kompetanse og ansvar belønnes i statlige virksomheter. 

Likelønn
- Målrettet satsing på likelønn og lavlønnstiltak er også prioriterte krav. Det samme er en tilpasset AFP-ordning i staten gjeldende fra 2010. Den må bli minst like god som dagens AFP-ordning, skriver Unio i en pressemelding. 

TBU
Tall fra Teknisk beregningsutvalg, som utgjør bakgrunnen for lønnsoppgjørene, viser at industrifunksjonærene i privat sektor de siste årene har hatt mye bedre lønnsutvikling enn de store funksjonærgruppene i staten. 

Verdsetting
- Vi syns det er på tide at staten tar i bruk lønn for å vise at den verdsetter sine egne arbeidstakere. I dagens arbeidsmarked kreves det at staten tar et slikt grep for å kunne rekruttere og beholde kompetente arbeidstakere som kan sørge for at innbyggerne får gode statlige tjenester, sier Arne Johannessen i Unio-stat i en pressemelding.

LO Stat, YS Stat og Unio Stat kommer tilbake med detaljene i de økonomiske kravene senere i forhandlingene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse