fbpx Trenger mer tid i Harstad-saken Hopp til hovedinnhold

Trenger mer tid i Harstad-saken

I løpet av januar skal Statens helsetilsyn komme med sin konklusjon om det som skjedde på Olavgården sykehjem da Kristine Nielsen lå for døden.

Helsetilsynet hadde bebudet et svar før jul,  men på grunn av sakens natur vil det gå ytterligere noen uker.

- Dette er en kompleks sak med veldig mange sider som vi må vurdere meget grundig, særlig siden det er kommet påstander om at dette ikke er blitt gjort av tilsynsmyndighetene tidligere, sier fagsjef Jostain Vist ved Statens helsetilsyn.

Vil nyansere
I et internt møte skal saksbehandlerne drøfte funnene for å nyansere konklusjonene ytterligere, får Sykepleien opplyst. Møtet er planlagt gjennomført i første halvdel av januar.

Opptaket
Kristine Nielsen døde på Olavsgården sykehjem i Harstad av lungebetennelse 14. juni 2005. Da dette skjedde hadde hennes datter , Karin Nielsen, nettopp plassert en skjult Mp3 spiller på morens rom for å avsløre det hun mener var dårlige pleie og omsorg. Opptaket står sentralt i saken, fordi Kristine døde mens båndet gikk. I timene før ble hun matet mens hun hostet og gurglet.

Under obduksjonen ble det funnet bindevevsdannelse og blødning i lungevevet, noe som skyldes nedpusting av fremmedmateriale. I dette tilfellet kjøtt som hun fikk i vrangstrupen eller ved brekning under et tidligere måltid.

Henlagt og tatt opp igjen
Sykepleieren som stelte henne kvelden hun døde ble i september 2005 anmeldt for å ha forvoldt pasientens død, men saken ble henlagt på bevisets stilling.  Sykehjemmet fikk kritikk for rutinesvikt.

Saken er nå blitt tatt opp på ny, noe som er uvanlig med tanke på Riksadvokatens beslutning om å henlegge. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse