fbpx - Målrettet og dokumentert Hopp til hovedinnhold

- Målrettet og dokumentert

Etter en lang oppryddingsprosess mener ledelsen ved Ahus at arbeidsforholdene er blitt så gode at dagbøter kan unngås. Arbeidstilsynet avventer rapporten. 

- Vi forventer at Arbeidstilsynet kommer til å være tilfreds med resultatet, sier Per Thysnes, human resources direktør ved Ahus.

I forbindelse med den landsdekkende kampanjen "God vakt!" gjennomførte Arbeidstilsynet 38 tilsyn ved Ahus i 2005. Da sto det ikke bra til og ni pålegg, blant annet om arbeidsmiljøet på sykehuset, ble gitt.  Tilsynet varslet dagbøter på inntil 115. 000 kroner om forholdene ikke ble rettet. Sykehuset fikk en utsettelse i 2006, men har siste frist i morgen.

Manglet dokumentasjon
Siden den gang har sykehusledelsen sendt 257 av 275 mellomledere på HMS-kurs,  og de siste 18 skal delta på kurset i slutten av måneden. Risikoanalyser og omfattende arbeidsmiljøundersøkelser blant 3.000 ansatte er også blitt gjennomført.

- Det er ikke sikkert det var så galt tidligere, men vi manglet dokumentasjon på det som var blitt gjort. Dette har vi jobbet mye med de siste to årene, sier Thysnes.

- Gjort alt vi kan
Han er selvfølgelig spent på utfallet av tilsynets vurderinger.

- Man kan aldri vite, men vi har gjort det vi kunne - og håper dette går bra, sier Per Thysnes til Sykepleien.

Alt eller deler
Tilsynsleder Tommy Pedersen i Arbeidstilsynet venter på rapporten som vil bli sendt fra hovedverneombudet på Ahus i morgen.

- Det er flere mulige utfall i denne saken.  Vi kan godkjenne alt, eller noen av punktene. Er ikke alt orden, kan det være aktuelt med mindre dagbøter på noen av punktene, sier Pedersen til Sykepleien. Bøter vil gjelde allerede fra 16. januar.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse