fbpx Barn i isolat Hopp til hovedinnhold

Odin (1) har RS-virus: Barn i isolat

Odin (1) må skjermes fra smitte. Sykepleiens journalist og fotograf Marit Fonn har fotografert ham på infeksjonsposten på Ullevål. Barnesykepleier Tonje Hallan Kristiansen forteller om jobben med barn i isolat.

Når et barn blir isolert, er det for å unngå å smitte andre eller for å beskyttes når immunforsvaret er blitt svekket. Men små barn forstår ikke alltid hvorfor de ikke kan gå ut av rommet, ­eller hvorfor alle de fremmede som kommer inn, har masker og frakker på seg. 

Se bildehistorien om barn på isolat

Marit Fonn har fulgt ett år gamle Odins familie inn i isolatet. Han har umodne lunger, og nå har han fått RS-virus. I de to ukene som isolatet på infeksjonsposten for barn på Ullevål sykehus varer, bytter foreldrene på å være sammen med ham.


Odin er i isolat fordi han ikke skal smitte de andre barna

Les hele artikkelen om Odin og familien. Odin har vært mye på sykehus. Dette er første gang han ikke har med seg tvillingbroren.


Tonje Hallan Kristiansen, barnesykepleier Ullevål sykehus, barnemottakat og barneinfeksjonsposten
Foto: Marit Fonn
– Vi kan ikke forklare de minste barna hvorfor de er isolert

Tonje Hallan Kristiansen er barnesykepleier på barnemottaket og barne­infeksjonsposten på Ullevål sykehus. Hun ser at familiene takler isoleringen forskjellig og jobber for å få barna til å forstå hvorfor de må bo på et lukket rom. Vanskeligst er det med de minste barna.


Foto: Signe Marie Andersen
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.