fbpx Historisk streik Hopp til hovedinnhold
Fra fotoarkivet

Historisk streik

18. september 1972 gikk norske sykepleiere ut i streik for første gang.

NSFs krav om to lønnstrinn til alle sykepleiere ble avvist av myndighetene. Men én gruppe sykepleiere slo seg ikke til ro med avgjørelsen. De dannet en aksjonsgruppe og økte lønnskravet. De krevde å gå opp tre lønnstrinn, med den vissheten at et nei ville innebære streik. Og det ble et nei.

18. september gikk derfor 311 sykepleiere ved sju sykehus på Østlandet ut i streik. Etter to uker, innså sykepleierne at slaget var tapt. På bildet ser vi ledelsen for sykepleieaksjonen er samlet: Bjørg Wendelboe, Inger Johanne Jørgensen, Anne Lise Bergenheim, Eva Heyerdahl, Anne-Marie Grøgaard, Christin Torstensen og Aud Vinje. De orienterer pressen om hva som kom ut av allmannamøtet. Det hører også med til historien at de sju kvinnene i aksjonsgruppen ble stevnet for Arbeidsretten, men det fikk i praksis ingen konsekvenser for de modige sykepleierne.

Les mer om den historiske streiken her.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse