fbpx Camilla Klungland Ousdal Hopp til hovedinnhold

Camilla Klungland Ousdal

Journalist

Innlegg av Camilla Klungland Ousdal som journalist:

– Det vil alltid være et hierarki

De merker at det er et maktforhold. Men sykepleiere på to medisinske sengeposter ved Sørlandet sykehus føler ikke at hierarkiet i sykehuskorridorene begrenser dem i jobben.

Hierarkiet vi ikke snakker om

– Sykehushierarkiet lever i beste velgående, særlig inni hodet på folk, sier Nina Olsvold. Hun har forsket på sykepleieres yrkesrolle i sykehus.

Mener sykepleierne oversvømmes av ansvar

For å «overleve» i dagens organisering kan det hjelpe sykepleierne å betrakte yrket sitt som et håndverk heller enn omsorg, mener Ole Jacob Thomassen.

– I felt blir man utfordret som individ

Sykepleier Samia Hersi (30) har vært ute i felt for Leger Uten Grenser tre ganger siden mai 2016. Og hun har meldt at hun er klar for nye oppdrag fra januar.

Eldre kan dø av dårlig tannhelse

– Om motorikken i munnen lammes, og ikke blir rensket gjennom spytt og drikke, så vil matrester og plakk få en oppvekst av sykdomsfremkallende mikroflora. Det er kjempefarlig å få ned i lungene, sier Katrine Gahre Fjeld.

Influensavaksinering vekker konkurranse­instinktet

– Nå er det blitt som en konkurranse, sier avdelingsleder ved Øyeblikkelig hjelp og avklaring, Janne Falck, om vaksinasjonsdekningen. 22. oktober nådde avdelingen 100 prosent dekning.

Natoøvelse
Sykepleiere i tjeneste som helseliaison under Nato-øvelsen

Sykepleierne løytnant Ståle Evald Ræstad og fenrik Frode Longva Hanssen er i tjeneste som helseliaisoner under i Nato-øvelsen Trident Juncture 2018. Som et bindeledd mellom helsevesenet og Forsvaret, er en av oppgavene å ta vare på våpenet til militærpasienten mens sykehuset behandler skaden.

Annonse
Annonse