fbpx Agnes W. Giertsen Hopp til hovedinnhold

Agnes W. Giertsen

Høgskolelektor, helsesykepleier, HFU ressursgruppe, LaH NSF.Høgskolen på Vestlandet, Helsestasjon for ungdom og studenter i Bergen.

Innlegg av Agnes W. Giertsen som høgskolelektor og helsesykepleier.:

Bildet viser to ungdommer som kysser.
Jenter får hjelp med kvinnehelse

På Helsestasjon for ungdom har helsepersonellet opparbeidet seg en solid kompetanse om ungdomshelse, og mange har jobbet med dette i årevis.

– Lev ditt eget liv før du begynner et nytt liv

– God seksuell helse er med på å holde oss friske og i trivsel. Derfor er Verdens prevensjonsdag 26. september fortsatt verdt å markere, både nasjonalt og internasjonalt, skriver Nypan, Giertsen og Rørtveit.

Innlegg av Agnes W. Giertsen som fast spaltist:

Som medlem av et fellesskap har vi alle et ansvar

Studiestart markerer ikke bare en ny fase i livet til unge voksne. Det er også begynnelsen på mulige vennskap og opplevelser som vil forme deres akademiske reise og personlige vekst.

Bildet viser et munnbind og en kondom
Kondomet – penisens munnbind?

I løpet av noen uker under pandemien fikk det offentlige Helse-Norge de fleste nordmenn til å bruke munnbind for å unngå å bli syk. Ingen tvil om at det var et viktig tiltak og hadde effekt. Men hvordan fikk man det til?
 

– Norge er fremfor alt mennesker

– Kjønn er en grunnleggende del av en persons identitet og kan forstås på ulike måter, for kjønn handler om så mye mer enn det som er mellom bena, skriver Agnes Giertsen

– You snus, you lose

Snus er mindre farlig enn røyk, men er det grunn god nok til å godta snusing? Snus har helsemessige konsekvenser – både personlig og samfunnsøkonomisk. Så hvorfor tillater vi og godtar bruken av snus?

Annonse
Annonse