fbpx Samleartikkel: Natur som terapirom | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Natur som terapirom

Hvorfor være inne når man kan være ute? Vi har samlet artikler om terapi i det fri.

– Bålsamtaler åpner opp

Utenfor en fjellhytte ved Levanger sitter sykepleiere og folk fra ulike profesjoner i helsevesenet. De er på kurs i utendørsterapi og skal lære å bruke naturen som terapirom.

– Jeg visste ikke at jeg klarte å bade i rundt null grader

Mange er tatt av badstuefeberen og hopper i isvannet. Men er det sunt eller bare noe å skryte av? Forskere gir svar på hva som skjer i kroppen. Badstugruppa som møtes hver mandag, er i iallfall frelst.


På Vidaråsen Camphill-landsby følges rytmen i naturen

Her bor mennesker både med og uten utviklingshemming. Arbeidsliv og privatliv er tett knyttet sammen. I fjor høst fikk de også en ekte kjendis i egne rekker.


Friluftssykehuset tar pasientene litt vekk fra sykdom og sykehusliv

Tidligere pårørende Håvard Hernes og psykologspesialist Maren Lindheim hadde begge et ønske om å etablere et sted i naturen for pasienter og pårørende. I 2018 sto to av de første Friluftssykehusene klare.

Ut på landet og inn på tunet

En dag i uken drar fire damer med demens på gårdsbesøk.

– Flytter beina seg, flytter tankene seg

Koronapandemien påvirket hverdagen for psykiatrisk sykepleier Lone Snøtun. Kontoret ble ofte bytte ut med turer i nærområdet.


Erfaring med natur aktiverer minner og gir gode opplevelser for eldre på sykehjem

Tidligere forskning viser at kontakt med naturen kan fremme trivsel hos beboere på sykehjem. Likevel er natur og utemiljø lite benyttet i miljøbehandlingen på sykehjem. 

Annonse
Annonse