fbpx Vant internasjonal pris for sitt bidrag innen hjertehelseforskning Hopp til hovedinnhold

Vant internasjonal pris for sitt bidrag innen hjertehelseforskning

Tone M. Norekvål

Professor og sykepleier Tone Merete Norekvål ble nylig hedret med prestisjetung pris under den internasjonale hjertekongressen i London.

– Det var helt fantastisk og uventet. Det er et stort høydepunkt etter mange år med hardt arbeid.

Det sier Tone Merete Norekvål til Dagens Medisin etter at hun på kongressen til European Society og Cardiology (ESC) i London ble tildelt ESC Silver Medal. 

Utmerkelsen innebærer også at hun var invitert til å holde foredraget «ESC Florence Nightingale Lecture in Nurse-Led Research», der hun tok for seg viktigheten av å integrere pasientens stemme i klinisk forskning.

Store forskningsprosjekter

Norekvål er forskningsgruppeleder ved Hjerteavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus og professor ved Universitetet i Bergen og Høgskulen på Vestlandet.

Hun har ledet flere store forskningsprosjekter, deriblant eHjerteRehab der forskerne utvikler et digitalt program slik at hjertepasienter kan få rehabilitering hjemme i sin egen stue.

Hun leder også forskningsgruppen Procard, som undersøker hvordan pasienter med akutt- og kronisk hjertesykdom opplever behandling og oppfølging i primær- og spesialisthelsetjenesten.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse