fbpx Han får pris for å kjempe for at barn skal bli hørt Hopp til hovedinnhold

Han får pris for å kjempe for at barn skal bli hørt

Bildet viser Espen Gade Rolland, Anita Vatland og Marius Sjømæling.

Marius Sjømæling får Pårørendealliansens Hederspris 2023.

I 2009 grunnla Marius Sjømæling en organisasjon for barn som har foreldre som har eller har hatt rusproblemer. Organisasjonen heter Barn av rusmisbrukere, og Sjømæling er generalsekretær.

Pårørendealliansen gir Sjømæling sin hederspris for 2023 og viser til at han gir barn av rus en stemme.

– Organisasjonen er ledende på dette feltet og medvirker til at fokus, kompetanse, lovverk og forskrifter har tatt store steg i retning mot å spille mer på lag med disse barna, sier daglig leder av Pårørendealliansen, Anita Vatland i en pressemelding.

I juryen for prisen sitter blant annet Espen Gade Rolland, som leder Norsk Sykepleierforbunds faggruppe for psykisk helse og rus.

Jobber for barna

Marius Sjømæling har flere ganger fortalt offentlig om sin oppvekst og opplevelser med fattigdom og rus, og hvordan erfaringen ga ham motivasjon til å hjelpe andre.

Blant annet kommer han i kontakt med barn og unge gjennom den anonyme chaten til organisasjonen han leder.

Leder for Pårørendealliansen, Anita Vatland, sier at barn som pårørende er et begrep innen pårørendefeltet.

– Å ha foreldre som ikke klarer å være den voksne, kan gjøre barna til de voksne i familien. Dette kan ha store konsekvenser for alt fra skole og helse til arbeidsliv. Barn som vokser opp som pårørende står også i fare for å utvikle liknende problemer som deres foreldre, sier hun ifølge pressemeldingen.

Hun peker på at organisasjonen Barn av rusmisbrukere har vært viktig for å få blant annet lovverk og forskrifter til å spille mer på lag med disse barna.

– Mye å ta tak i

Marius Sjømæling takker for prisen, men presiserer at målet ikke er nådd.

– Det er fortsatt veldig mye å ta tak i ute i tjenestene og hos fagfolkene. Det er bare å jobbe på videre, og vi skal være pådriveren, sier han i pressemeldingen.

Pårørendealliansen er en frittstående paraplyorganisasjon som representerer alle pårørende, uavhengig av hvem man er pårørende til.

Det er andre gang de deler ut en hederspris.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse