fbpx Blodmangel på britiske sykehus etter dataangrep Hopp til hovedinnhold

Blodmangel på britiske sykehus etter dataangrep

Det britiske helsevesenet NHS har bedt sykehusene om å bruke så lite av blodtypen O negativ som mulig, etter at et dataangrep rammet et laboratorium 3. juni.

Løsepengeviruset rammet Synnovis, et laboratorium som behandler blodprøver på vegne flere av Londons største offentlige sykehus. Som følge av angrepet har sykehusene sett seg nødt til å avlyse avtaler med tusenvis av blodgivere.

Som et resultat er blodbeholdningen ved flere sykehus i London nå kritisk lav, ifølge helsevesenet. Samtidig er behovet for blod stort ettersom mange blodgivere er bortreist på sommerferie, og høye temperaturer fører til at flere er dehydrerte og ikke er i stand til å gi blod.

I Storbritannia gjenstår det bare nok O negativ blod for å dekke behovene på landsbasis i 1,6 dager, ifølge NHS.

Blodtypen brukes i akutte tilfeller der man ikke kjenner til blodtypen til mottakeren. Helsevesenet har sendt ut en advarsel til alle sykehusene der de ber dem om å kun bruke blodtypen i kritiske tilfeller.

Den samlede nasjonale beholdningen av alle blodtyper er 4,3 dager med forbruk, ifølge NHS.

På sine egne nettsider skriver helsevesenet at blodmangelen har ført til at flere operasjoner og behandlinger har blitt utsatt. De forteller også at gruppa som står bak IT-angrepet har publisert data som ble stjålet fra deres systemer.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse