fbpx Fortsatt ingen enighet i statsoppgjøret eller Oslo-oppgjøret Hopp til hovedinnhold

Fortsatt ingen enighet i statsoppgjøret eller Oslo-oppgjøret

Bildet viser riksmekler Mats Ruhland

Partene har forhandlet gjennom natta, men seks timer på overtid er det fortsatt ingen enighet i lønnsoppgjøret for statsansatte. Fristen gikk ut ved midnatt.

Klokken 21, tre timer før meklingsfristen gikk ut, sa riksmekler Mats Ruland at partene var langt fra hverandre.

– Vi er ikke i nærheten av å komme i mål. Det er veldig vanskelige og store problemstillinger som gjenstår, sa Ruland til NRK.

«Kanskje det vanskeligste statsoppgjøret» han har ledet, sa han til TV 2 halvannen time tidligere.

Like etter midnatt bekreftet han til begge kanalene at meklingen ville fortsette på overtid. Seks timer senere er det fortsatt ingen enighet mellom partene, og det tikker mot streik i staten.

Dersom staten og LO, YS, Unio og Akademikerne ikke blir enige, kan opptil 2700 ansatte i staten gå ut i streik fra fredag morgen.

Meklingen kompliseres ytterligere av at partene er uenige om tariffavtalestrukturen. I dag er det to avtaler i staten – én for ansatte organisert i YS og LO og én annen for Akademikerne og Unio. Slik har det vært siden 2016. LO, YS og statens forhandlere ønsker å samle alt i én avtale, slik det var tidligere. Akademikerne og Unio ønsker to avtaler.

Partene i lønnsoppgjøret i Oslo kommune kom heller ikke i mål før fristen gikk ut ved midnatt. Også der fortsetter meklingen på overtid, bekrefter mekler Geir Engebretsen til NRK. Tidligere torsdag kveld sa Engebretsen at de holder på så lenge det er interesse for å forhandle. Blir det ikke enighet, blir det streik.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse