fbpx Medbestemmelse for personer med demens Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Medbestemmelse for personer med demens

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< Decision Making in Dementia Care: A qualitative study >>

Studien ser på mulighetene personer med demens har for å delta i beslutninger som angår dem selv og deres helse. Vanlige hindre for deltakelse var redusert mental kapasitet, mangel på valgmuligheter og avvisende holdninger hos andre.

  • Doktorand: Kari Lislerud Smebye
  • Disputas: 6. februar 2018
  • Utgått fra: Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo

 

Les også:

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.