fbpx Fordeler og ulemper med pasientinvolvering Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Fordeler og ulemper med pasientinvolvering

Dette er en presentasjon av en doktorgrad. Hvis du vil lese selve avhandlingen, må du ta kontakt med doktoranden eller utdanningsinstitusjonen.

<< Involving patients in healthcare: Subject positions of patients and healthcare professionals/students in the teaching, clinical and political contexts >>

Både Danmark og Norge ønsker å utvikle helsevesenet slik at de som har behov for hjelp, aktivt skal involveres i egen behandling. Dette gjør at både pasienter og helsepersonell/studenter må tenke nytt om sine og andres posisjoner. Avhandlingen undersøker nye og gamle posisjoner for begge parter i tre ulike kontekster: undervisning, klinikk og politikk.

  • Doktorand: Ann-Helen Henriksen
  • Disputas: 24. november 2017
  • Utgått fra: Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

 

Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.