fbpx Forhold mellom formell og uformell omsorg for kronisk syke Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Forhold mellom formell og uformell omsorg for kronisk syke

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Affected and responsible: A qualitative study of family caregivers in interaction with chronically ill persons and health care Professionals »

Aasbøs avhandling har som mål å utvikle ny kunnskap om forholdet mellom formell og uformell omsorg for kronisk syke, med et særlig fokus på pårørendes rolle. Hun har benyttet kvalitative intervjuer og observasjon av KOLS-pasienter, deres pårørende og helsepersonell, og funnene indikerer at pårørendes opplevelse av å samtidig være berørt og ansvarlig, kan stå i motsetning til innsatsen for å opprettholde kontinuitet og normalitet i livet ellers.

  • Doktorand: Gunvor Aasbø
  • Disputas: 26. mai 2017
  • Utgått fra: Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.