fbpx Psykiske konsekvenser av skiftarbeid Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Psykiske konsekvenser av skiftarbeid

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Effects of shift work and psychological and social work factors on mental distress. Studies of onshore/offshore workers and nurses in Norway »

Berthelsen har sett på psykiske konsekvenser av skiftarbeid for sykepleiere og arbeidere i oljesektoren. Hun fant ingen direkte sammenheng mellom skiftordning i seg selv og psykiske helseplager. Derimot var psykiske helseplager assosiert med andre jobbrelaterte faktorer. For sykepleiernes del dreide dette seg blant annet om lavere grad av rolleklarhet, grad av sosial støtte samt økt risiko for rollekonflikt.

  • Doktorand: Mona Berthelsen
  • Disputas: 10. februar 2017
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen
Les også:

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.