fbpx Samleartikkel: Søvn | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Søvn

Les mer om forskning på skiftarbeid og søvn, sykepleieres bruk av sovemedisin og hvordan en ny metode kan hjelpe barn å sove bedre.

Slik påvirker skiftarbeid sykepleieres søvn og helse

Turnusarbeid økte ikke risikoen for hodepine, mens de med skiftarbeidslidelse hadde høyere forekomst av rastløse bein. Det er noen av resultatene fra ti år med forskning på skiftarbeid, søvn og helse.

Vil gjøre helsesykepleiere flinkere til å veilede om søvn

Hva slags hjelp ønsker mødre til små barn som sliter med søvn? Helsesykepleier og spesialrådgiver Hege Sandtrø har spurt og lover at hjelpen er nær.

Sykepleiere sover dårlig og bruker stadig mer sovemedisiner

Sykepleiere som jobber flere enn seksti nattevakter i året, har dobbelt så høy sannsynlighet for å bruke sovemedisiner som de som ikke jobber nattevakter.

Søvnvansker hos barn: Ny metode kan hjelpe

Fagpersoner bruker søvntrappen som hjelpemiddel for omsorgspersoner som skal lære barnet å sovne selv. Metoden må tilpasses hver enkelt familie.

Hvordan kan helsepersonell fremme trygg og velregulert søvn hos spedbarn?

Søvn hos både barn og foreldre påvirkes av omgivelsesfaktorer, hvordan helsepersonell kommuniserer og forhold ved barnet, foreldrene og samspillet mellom dem.

Vi må ta søvnløshet på alvor, og helsesykepleiere kan være løsningen

–Er det bedre for personer med kroniske søvnproblemer å møte en helsesykepleier enn travle fastleger? spør Ingrid Synnøve Berthinussen.

– Vakter og mye å gjøre – hvorfor trenger vi søvn?

– Når man forstår hva søvnen gjør, burde det være åpenbart at tilstrekkelig søvn er nødvendig for funksjonsevne på kort og lang sikt – og for helsa, skriver forskningsdirektøren.

Slåbrok får pasienter med demens til å sovne

Hvordan får du pasienter med demens på sykehjem til å sovne? På et eldresenter i Stockholm har de ansatte fått nye arbeidsklær. Det hjalp.

Annonse
Annonse