fbpx Samleartikkel: Kreftsykepleie | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Kreftsykepleie

Kreftsykepleierne utgjør en stor forskjell i livet til pasienter, pårørende og etterlatte. Vi har samlet artikler om kreftsykepleie.

Kreftsykepleie – fra sykehus til universitet

Utdanningen står ved et veiskille mellom klinikken og akademia. Hva tilfører masterutdanningen klinikken, og hvor mange satser videre mot en forskerkarriere?

Verdighet ved livets slutt for kvinner med kreft

Hva er viktigst når enden er i sikte? En ny doktorgrad ser nærmere på hva som fremmer og hemmer en verdig avslutning på livet.

– Har du bruk for en kreftsykepleier?

– 35 000 nordmenn og deres pårørende må svare «ja» på akkurat dette spørsmålet hvert år. De vil møte mange kreftsykepleiere, og de vil oppleve at de vil trenge deres kompetanse, skriver NSFs faggruppe for kreftsykepleiere.

God kreftbehandling krever riktig ernæring

Godt kosthold kan bidra til at kreftpasienter tåler behandlingen bedre, får økt livskvalitet og lever lenger. Pasientens ernæringsbehov bør derfor kartlegges tidlig i behandlingen.

Ukrainske flyktninger med kreft får hjelp i Norge

Kreftforeningens rådgivningstjeneste bistår nå pasienter, pårørende og helsepersonell for å løse utfordringen for kreftsyke flyktninger.

Kreftforeningens hederspris til Inger Utne og landets kreftsykepleiere

Kreftforeningen melder at det i år ikke var tvil om hvem som skulle få prisen.

Sykepleiere må kunne snakke om seksuell helse etter gynekologisk kreft

Kvinner som har gjennomgått gynekologisk kreftbehandling, ønsker at helsepersonell skal ta initiativ til å snakke om kroppslige endringer og konsekvenser for både hverdagsliv og seksualliv.

Kreftsykepleier Bente Westad spiller seg selv i ny kinofilm

Lite visste Bente Westad at samtalen hun i 2012 hadde med en dødssyk kvinne og hennes mann, skulle føre henne opp på kinolerretet sammen med Stellan Skarsgård.

Annonse
Annonse