fbpx Vikarsykepleier om sykepleierlønn på 830.000 kroner: – Utrolig bra forslag Hopp til hovedinnhold

Vikarsykepleier om sykepleierlønn på 830.000 kroner: – Utrolig bra forslag

– Utrolig gode vurderinger, mener «travelnurse» Robert Kotcho om sykepleierlønn på 830 000 kroner i året fra Røyrvik kommune. Kotcho er en av Norges mest profilerte vikarsykepleiere.

Reisesykepleier Robert Kotcho var tidlig ute og kommenterte forslaget fra ordføreren i Røyrvik kommune. Ordføreren vil gi sykepleierne 200 000 kroner mer i årslønn, for å rekruttere og beholde sykepleiere i den lille kommunen i Nord-Trøndelag, som Sykepleien skrev om i går.

Ny årslønn for sykepleiere blir 830 000 kroner. Lønnsøkningen skal rekruttere vikarsykepleiere fra byråene. Neste tirsdag skal ordføreren legge frem forslaget i kommunestyret.

Robert Kotcho er moderator og primus motor på «TravelNurse»-gruppen på sosiale medier.

Kotcho tror kommunen har en god strategi:

– Jeg har tidligere vært i Røyrvik på to oppdrag, og det er en fin arbeidsplass med ildsjeler som jobber der, skriver han på sosiale medier.

Bolig og reisekostnader må dekkes

Han tror kommunen må løse flere dilemmaer om de skal lykkes.

– Jeg tror hvis de klarer å få fikset bopel for vikarer som går i «nordsjøturnus», samt tilrettelegger for å dekke eventuelle reisekostnader pluss andre kursing underveis så vil de få forslaget til å bli en suksess!

– Vil du flytte til Røyrvik nå?

– Jeg personlig vil nok ikke søke meg til en slik stilling, men det er av personlige grunner. Jeg har en del planer om å reise mer utenlands, og til tross for nordsjøturnus så kan det være en stopper, sier Robert Kotcho.

– Hadde jeg vært mer tilgjengelig så hadde jeg absolutt søkt meg til den stillingen!

Fakta
Rekruttering av sykepleiere og helsefagarbeidere i Røyrvik kommune

I dag har Røyrvik kommune besatt 6,2 årsverk helsefagarbeider og 4,39 årsverk sykepleiere ved Røyrvik omsorgssenter og etter bemanningsplan mangler kommunen 5,9 årsverk helsefagarbeider og 3 årsverk sykepleierstillinger.

Dette er forslagene til rekruttering:

Sykepleier: Tillegg kr 200.000,- pr. år for 100 % stilling. Forholdsmessig ved deltid. Det tilkommer feriepenger av tiltaket. Tiltaket er pensjonsgivende. 

Helsefagarbeider: Tillegg kr 100.000,- pr. år for 100 % stilling. Forholdsmessig ved deltid. Det tilkommer feriepenger av tiltaket. Tiltaket er pensjonsgivende. 

Tiltakene har ingen innvirkning på beregning av variable tillegg. Tiltaket utbetales månedlig med 12 like beløp. 

Kilde: Røyrvik kommune

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse