fbpx Helseministeren får 25 000 underskrifter mot nedleggelse av epilepsitilbud Hopp til hovedinnhold

Helseministeren får 25 000 underskrifter mot nedleggelse av epilepsitilbud

Norges eneste spesialsykehus for epilepsi måtte i år kutte fem av 30 senger i barneavdelingen. Epilepsiforbundet møtte torsdag helseministeren med protester.

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) møtte i dag Epilepsiforbundet (NEF) for å snakke om epilepsitilbudet i Norge.

Forbundet overrakte 25 000 signaturer til helseministeren.

Underskriftene er fra personer som har reagert på kuttet i barneavdelingen på Spesialsykehuset for epilepsi (SSE).

Over 200 barn fikk i 2023 behandling ved de fem sengene som legges ned.

Trenger ikke plassene

Spesialsykehuset er en del av Oslo universitetssykehus (OUS). Det er ledelsen ved OUS som nylig besluttet kuttet, som medfører tap av fem senger og 5,5 sykepleier- og helsefagarbeiderstillinger på barneavdelingen.

Avdelingsleder Grete Almåsbak ved SSE har sagt til Dagens Medisin at de fleste avdelinger i OUS må omstilles, og at det ikke er behov for alle plassene.

– Kunnskapsgrunnlaget for en barneavdeling er anbefalt til ikke å være større enn 20, som også er dekkende for behovet. En annen faktor er noe nedgang i antall henvisninger til avdelingen, ifølge Almåsbak.

Frykter for pasientsikkerhet

Da kuttet ble kjent, sa barnelege og tillitsvalgt Kari Modalsli Aaberg at hun er bekymret for at dette skal gå utover pasientsikkerheten og kvaliteten på behandlingen. Kuttene trådte i kraft fra 1. april.

Rundt 40 000 personer lever med epilepsi i Norge, ifølge Epilepsiforbundet.

I 2017 ba flertallet i helsekomiteen, inkludert Ap, Sp og SV, regjeringen sikre en tydelig kvalitetssikring og ivaretakelse av den nasjonale behandlingstjenesten for epilepsi.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse