fbpx Revidert budsjett: Helseministeren får tommel opp fra NSFs lederen Hopp til hovedinnhold

Revidert budsjett: Vestre får tommel opp fra NSFs lederen

Bildet viser NSF-leder Lill Sverresdatter Larsen

– Det er bra at regjeringen styrker sykehusene og kommunene sin økonomi. Vi trenger varige løft for å beholde og rekruttere sykepleierkompetanse. Det er pasientene avhengige av, sier Lill Sverresdatter Larsen, leder i Norsk Sykepleierforbund.

Det har vært mange lekkasjer, men i dag, tirsdag 14. mai ble det reviderte statsbudsjettet og kommuneproposisjonen for 2025 offisielt lagt frem. 

Både sykehus og kommunehelsetjenesten styrkes

I går avslørte helseminister Jan Christian Vestre på en pressekonferanse at sykehusene styrkes med 2 milliarder. I dag ble det klart at også kommunene får mer penger. 

 

Kommunesektoren styrkes med 6,4 milliarder i 2025. 2,5 milliarder av dette er nettoøkning utover demografiendringer.

– Økningen er i tråd med kravet Norsk Sykepleierforbund har hatt sammen med Unio, sier Lill Sverresdatter Larsen i en pressemelding.

Tommel opp

– Jeg vil gi Jan Christian Vestre godkjent for sitt første reviderte budsjett som helseminister. En bærekraftig helsetjeneste er avhengig av at de ansatte anerkjennes for en allerede ekstraordinær innsats. Det er ikke bare ventelistene som må ned, arbeidsbelastningen må også ned, sier Larsen.

Hun minner om at Helsepolitisk barometer nylig viste at 9 av 10 innbyggere mener sykepleiermangelen påvirker pasientsikkerheten i kommunene.

– Bemanningssituasjonen i helsetjenestene er alvorlig. Livsnødvendig kompetanse må beholdes og rekrutteres. Vestre må følge opp dette i høstens statsbudsjett, sier Larsen.

Ledelse og medbestemmelse

Larsen mener helseministeren har tatt NSFs innspill om nødvendigheten av en bedre ansvars- og oppgavedeling på alvor.

– Samhandlingen mellom sykehus og i kommuner for pasienter, ansatte og oss som befolkning må styrkes. Da trengs tid og rom til førstelinjeledelse og medbestemmelse for de ansatte både lokalt og nasjonalt. Lederskap og samarbeid er viktig for å finne de tiltakene som kan fungere for både pasient og ansattes sikkerhet, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse