fbpx Mulig storstreik i frontfaget neste uke Hopp til hovedinnhold

Mulig storstreik i frontfaget neste uke

Bildet viser Fellesforbundets leder Jørn Eggum og fung. administrerende direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri

Fellesforbundet og Norsk Industri går som ventet til tvungen mekling for å lande årets lønnsoppgjør i frontfaget. De avbryter dermed den frivillige meklingen.

Tvungen mekling hos riksmekler Mats Wilhelm Ruland begynner onsdag. Klarer ikke partene å bli enige der, blir det storstreik fra 7. april. Fellesforbundet varsler at 14.301 arbeidere kan bli tatt ut i streik om meklingen ikke fører fram.

– Dette første uttaket vil bidra til en effektiv streik som vil ramme arbeidsgiversiden hardt. Skulle vi ende i konflikt, vil det fortløpende komme flere uttak, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum i en pressemelding.

Frist til helgen

Frontfagsoppgjør går som oftest til tvungen mekling. Meklingsfristen går ut ved midnatt lørdag 6. april.

Det er ansatte i 134 bedrifter som kan bli tatt ut i streik søndag. Varselet omfatter blant annet 2100 ansatte i Aker Solutions på åtte ulike steder.

Mange ansatte i oljerelaterte bedrifter kan bli tatt ut, men VG skriver at uttaket ikke vil ramme produksjonen på sokkelen. Det er fordi Fellesforbundet vil hindre at regjeringen griper inn og stanser streiken.

Krever økning i reallønnen

Fellesforbundet har til sammen meldt plassoppsigelse for 32.108 medlemmer som går på tariffavtalen Industrioverenskomsten.

Fellesforbundet har gått inn i oppgjøret med krav om blant annet reallønnsøkning og etter- og videreutdanningsreform.

Meklingen er en del av Frontfaget, og resultatet av disse forhandlingene danner grunnlaget for alle øvrige tariffoppgjør utover året.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse