fbpx Avgjørelse tatt om fødetilbudet i Elverum Hopp til hovedinnhold

Avgjørelse tatt om fødetilbudet i Elverum

Bildet viser helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol

Helse- og omsorgsministeren sier Elverum skal ha en fødestue.

Helse Sør-Øst anbefalte i desember i fjor å droppe fødestuen på sykehuset i Elverum i forbindelse med byggingen av det nye Mjøssykehuset, i strid med regjeringens ønsker.

Torsdag formiddag var det foretaksmøte i Helse Sør-Øst om det fremtidige sykehustilbudet i Elverum. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) deltok på møtet.

Ikke bemannet med leger

Kjerkol ba helseforetaket følge opp styrevedtaket fra før jul. Hun legger til grunn at det også skal være et fødetilbud i Elverum innenfor rammen av Mjøssykehuset.

Til Østlendingen sier helseministeren at hun med fødetilbud mener fødestue. Fødestuene er bemannet med jordmødre, men ikke med leger. Hvis det oppstår komplikasjoner i forbindelse med en fødsel, vil kvinnen dermed bli overflyttet til en fødeavdeling eller kvinneklinikk.

– Styret i Helse Sør-Øst sa jo før jul nei til et fødetilbud i Elverum, men åpnet likevel for en fødestue. Det er den føringen jeg har gitt, en fødestue innen faglig forsvarlige rammer og et barseltilbud, sier Kjerkol til Østlendingen.

Hun legger til at hun forstår at noen kan bli skuffet.

Skal være akuttsykehus

Beslutningen gjør det mulig for Helse Sør-Øst å gå videre i arbeidet med det planlagte Mjøssykehuset.

– Med denne beslutningen er de siste bitene på plass slik at Mjøssykehuset kan realiseres. Nå er det Helse Sør-Øst som sammen med Sykehuset Innlandet skal utforme det endelige prosjektet, sier statsråden i en nyhetsmelding på departementets nettsider.

Sykehuset i Elverum skal fortsatt være et akuttsykehus med indremedisin, elektiv ortopedisk døgn- og dagbehandling og skadepoliklinikk.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse