fbpx Sykepleier Reidun Hestetun (61) døde i helikopterulykken Hopp til hovedinnhold

Sykepleier Reidun Hestetun (61) døde i helikopterulykken

Bildet viser Reidun Hestetun

Reidun Hestetun var sykepleieren som døde i helikopterulykken utenfor Bergen onsdag kveld, 28. februar.

Den omkomnes navn ble i dag frigitt av politiet etter tillatelse fra de pårørende.

Reidun Hestetun var ansatt i Equinor og deltok i en øvelse da helikopteret hun satt i, styrtet i havet vest for Sotra ved Bergen.

Det var seks personer i helikopteret, og de ble liggende omtrent en time i vannet før de ble hentet opp av to forskjellige redningshelikoptre og fraktet til Haukeland sykehus.

– Veldig respektert og utrolig dedikert

Ifølge Bergens Tidende var sykepleieren bosatt i Bergen.

Equinor-sjef Anders Opedal kom i går til hotellet Scandic Kokstad i Bergen, der han hadde et to timer langt møte med de pårørende.

– Det gjør inntrykk å møte de pårørende her i dag og også å møte alle de andre involverte og kolleger av den omkomne, sa Opedal til Bergens Tidende.

Hestetun betegnet han som en veldig erfaren sykepleier. Opedal sa hun hadde jobbet titalls år med såkalt SAR-arbeid (search and rescue).

– Hun var veldig respektert og utrolig dedikert.

– Berører meg dypt

Anne-Britt Holmedal var tidligere leder for offshore-sykepleierne på land hos Equinor, og ble ansatt i daværende Statoil samtidig som Reidun Hestetun.

– Jeg kjente henne godt og hadde gleden av å være lederen hennes i flere år. Hun var et fantastisk fint menneske på alle måter. Hun var ikke bare faglig dyktig, men også menneskelig. Dødsfallet berører meg dypt, sier hun til Sykepleien.

Teksten fortsetter under bildet.

Fra Oseberg feltsenter

Intervjuet i Sykepleien

Hestetun, som var utdannet anestesisykepleier, ble intervjuet av Sykepleien i 2018. Hun hadde tittelen HMS-koordinator hos det som den gang het Statoil. Sykepleiens journalist var med henne på jobb på Statoils Oseberg feltsenter i Nordsjøen, tolv mil vest for Bergen. 

Den gangen var det mindre enn to år siden den fatale Turøy-ulykken da et helikopter fra Gullfaks-plattformen mistet rotoren. Det styrtet i sjøen, og alle de 13 om bord mistet livet. Nå brukes ikke den helikoptertypen i Norge lenger.

– Vi kjente pilotene. De var kollegene våre, så det ble veldig nært, sa Hestetun om ulykken.

Under kan du lese reportasjen fra 2018.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse