fbpx Har signert samarbeidsavtale om utdanning av sykepleiere Hopp til hovedinnhold
Høgskolen i Innlandet:

Har signert samarbeidsavtale om utdanning av sykepleiere

Bilde av simulering på sykepleieutdanning

Høgskolen i Innlandet har nå inngått samarbeidsavtaler med Innlandet fylkeskommune og en rekke kommuner i Valdres, Hadeland og Nord- og Midt Gudbrandsdal.

Kommunene og Høgskolen i Innlandet (HINN) har inngått avtaler som skal få flere innbyggere i Gudbrandsdalen, Valdres og Hadeland til å ta sykepleierutdanning på deltid i Elverum. 

– HINN er opptatt av å sikre god rekruttering til våre sykepleieutdanninger og møte Innlandets behov for sykepleiere. Her har vi og samarbeidspartnerne våre felles interesser som synliggjøres gjennom disse avtalene, sier instituttleder ved Institutt for helse- og sykepleievitenskap, Mette Arnestad.

Tre avtaler på plass

Høgskolen i Innlandet har signert tre samarbeidsavtaler. Den ene med en rekke kommuner i Valdres (Vang, Vestre Slidre, Øystre Slidre, Etnedal, Nord Aurdal og Sør-Aurdal), samt en avtale med Hadeland (Gran, Jevnaker og Lunner) og Nord- og Midt-Gudbrandsdal (Lesja, Dovre, Vågå, Lom, Skjåk, Sel, Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu).

Lokal tilhørighet

Formålet med avtalene er å sikre utdanning av sykepleiere med tilhørighet til kommunene. 

I avtalene forplikter HINN seg blant annet til å rekruttere til og markedsføre studiet sykepleie på deltid ved studiested Elverum som studentene skal gå på, samt alt relatert til opptak, undervisning og eksamen. Avtalene gjelder i første omgang frem til 2026, da partene vil vurdere behovet for en eventuell revidering.

– Kommunene skal bidra med rekruttering av studenter til studiet, samt praksisplasser i kommunene for studenter med tilhørighet til den respektive kommunen. Dette som et tiltak for å sikre høy gjennomføringsgrad hos studentene, sier Arnestad.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Jonna

Helsefagarbeider
2 måneder 1 uke siden

Kommer dette til Møre og Romsdal?

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse