fbpx Sykepleier tiltalt for krenkende underlivsstell Hopp til hovedinnhold

Sykepleier tiltalt for krenkende underlivsstell

Akershus universitetssykehus, Ahus. Inngangspartiet hovedinngang.

Saken omfatter tre pasienter på to ulike sykehus. Sykepleieren erkjenner ikke straffskyld.

En sykepleier er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å misbruke stillingen sin. Saken er berammet til november.

Romerikes Blad har tidligere omtalt forholdet.

Skal ha stimulert penis

Tiltalen omfatter tre forhold. To av dem skal ha skjedd på Akershus universitetssykehus (Ahus) og ett på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Ifølge tiltalen skal sykepleieren ved det første tilfellet ha masturbert en pasients penis i forbindelse med en undersøkelse. I det andre tilfellet skal sykepleieren ha stimulert penisen til en pasient i flere minutter, og håndteringen skal ikke ha vært nødvendig i forbindelse med behandling. I det tredje tilfellet skal sykepleieren ha massert, klemt og gnidd på en pasients penis og testikler i flere minutter.

Hendelsene skal ha skjedd i 2015, 2019 og 2021.

– Tar dette veldig tungt

Ifølge Romerikes Blad ble sykepleieren først anmeldt for det som skal ha skjedd i 2021. Da politiet begynte å undersøke, fant de at det også forelå en anmeldelse for et liknende forhold i 2015.

Etter at mediene omtalte saken, ble politiet varslet om det som skal ha skjedd i 2019. Den som varslet, skal ha kjent seg igjen i det som ble beskrevet i mediesakene.

Sykepleieren erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene.

Forsvarer Thomas Klevenberg vil ikke gå inn på detaljer i forkant av rettssaken, men sier at sykepleieren ser veldig frem til å forklare seg og å bli ferdig med saken.

– Det er en alvorlig tiltale?

– Ja, og sykepleieren tar dette veldig tungt, sier Klevenberg.

Tiltale etter to lover

Politiadvokat Silje Haugerstuen Bergsholm i Politidistrikt Øst sier på generelt grunnlag at det å skaffe seg seksuell omgang ved misbruk av stilling er alvorlig.

– Og helsepersonell møter mennesker som i utgangspunktet er sårbare fordi de trenger helsehjelp, påpeker hun.

Sykepleieren er tiltalt for brudd på straffeloven og helsepersonelloven.

Statens helsetilsyn har også opprettet tilsynssak mot sykepleieren. Ifølge avdelingsdirektør Anne Myhr er saken til behandling, og derfor kan hun ikke kommentere den.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse