fbpx Sykepleier skal ha seksuelt utnyttet og gitt narko til pasient Hopp til hovedinnhold

Sykepleier skal ha seksuelt utnyttet og gitt narko til pasient

Bildet er et eksteriørbilde av Nord-Troms og Senja tingrett

En sykepleier i 30-årene er tiltalt for å ha brukt stillingen sin til å skaffe seg sex med en pasient. Han skal også ha gitt narkotiske stoffer til pasienten.

Rettssaken mot sykepleieren startet i Nord-Troms og Senja tingrett onsdag og avsluttes torsdag.

Påtalemyndigheten mener mannen i 2021 brukte stillingen sin og tillitsforholdet som sykepleier for å oppnå seksuell omgang med den kvinnelige pasienten.

Følte seg manipulert

Kvinnen var innlagt ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Åsgård da hun møtte sykepleieren. I retten forklarte kvinnen at hun opplevde sykepleieren som omsorgsfull, snill, og at han ga henne mye oppmerksomhet, skriver Nordlys.

Hun var utskrevet da den første seksuelle omgangen fant sted. Senere hadde de seksuell kontakt ved to anledninger mens kvinnen var innlagt, ifølge tiltalen.

Kvinnen forklarte i retten at hun følte seg manipulert og utnyttet av den mannlige sykepleieren. En venninne oppfordret henne til å varsle UNN, som igjen rådet kvinnen til å anmelde saken til politiet.

Erkjenner straffskyld for narkokjøp

Sykepleieren er også tiltalt for å ha kjøpt narkotika for rundt 30 000 kroner i 2020 og 2021. Han er også anklaget for å ha gitt Sobril-tabletter til kvinnen uten tillatelse. Ved ett tilfelle skal sykepleieren ha gitt pasienten narkotika i forbindelse med sex.

Det tredje og siste tiltalepunktet handler om brudd om helsepersonelloven.

I retten nektet mannen straffskyld for å ha misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell kontakt, men erkjente straffskyld for narkotikakjøp. Han ønsket ikke å ta stilling til den siste tiltaleposten, skriver Nordlys.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse