fbpx 200 millioner til distriktsvennlige utdanninger Hopp til hovedinnhold

200 millioner til distriktsvennlige utdanninger

Bildet viser Kunnskapsminister Ola Borten Moe

I dag kunngjorde regjeringen at de vil gi mer penger til desentraliserte utdanninger. Se listen over hvem som får, og hvor mye de får.

150 millioner kroner er satt av til desentraliserte og fleksible utdanninger. I tillegg får 27 studiesentre 50 millioner kroner for å legge til rette for flere lokale studietilbud. Nord-Norge får mest penger.

– Behovet for fleksible utdanningstilbud nært folk øker i takt med at flere ønsker å studere kombinert med jobb og familie. Silke tilbud er viktig for å få utdannet folk til våre velferdstjenester og næringsliv. For å utdanne nok folk med rett kompetanse, må vi nå flere av dem som ikke har mulighet til å ta en heltidsutdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i en pressemelding.

UiS starter distriktsvennlig sykepleierutdanning i Dalane

Fra 2024 vil Universitetet i Stavanger (UiS) tilby sykepleierutdanning for Dalane og Hå. Ifølge oversikten får UiS 8,2 millioner fra regjeringen som forhåpentligvis vil gi 30 nye sykepleiere etter tre års fulltidsstudium.

– Prosjektet bidrar til å styrke distriktet i vår region med nødvendig sykepleierkompetanse for å kunne tilby gode helse- og omsorgstjenester. Vi når en større andel av befolkningen med tilbud om høyere utdanning og styrker fleksibiliteten i utdanning i tråd med politiske føringer, sier prosjektleder Marie Undheim ved UiS i en pressemelding.

Samarbeid med flere kommuner

Studietilbudet er en videreutvikling av en tilsvarende sykepleierutdanning i Ryfylke som startet høsten 2022. Den vil gjennomføres i tett samarbeid med Eigersund kommune, Bjerkreim kommune, Sokndal kommune, Lund kommune og Hå kommune.

Dalane utdanningssenter er også en viktig lokal samarbeidspartner i rekruttering av og tilrettelegging for studentene, og har mottatt to millioner fra regjeringen.

– Dette er en fantastisk nyhet, sier Gudrun Ellingsen, som er daglig leder ved Dalane utdanningssenter i en pressemelding.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse