fbpx Hun valgte en utdanning med jobbgaranti – men det var ikke det viktigste Hopp til hovedinnhold

Hun valgte en utdanning med jobbgaranti – men det var ikke det viktigste

Seikne på jobben

Sekine Netland er ennå ikke ferdig utdannet sykepleier, men hun har allerede fått seg fast jobb.

Sekine Netland fra Egersund går siste året på sykepleierutdanningen ved Universitetet i Stavanger (UiS). Hun søkte jobb i hjemmesykepleien i hjembyen og ble ansatt før jul, skriver Dalane Tidende, som publiserte denne saken først.

Netland har fått en stilling på 75 prosent, med muligheter for å jobbe fullt.

Mens hun gjør ferdig det siste halve året av studiene, jobber Netland hver tredje helg og én dag i uka.

Sekine Netland (21) er ikke den eneste i kullet som har fått jobb før hun er ferdig med å studere. Det gjelder flere.

– Det er stor mangel på sykepleiere i mange ulike sektorer i Norge. De fleste sykepleierstudentene vil få tilbud om jobb når de er ferdige med utdanningen, poengterer Torny Kamfjord, studieprogramleder for bachelor i sykepleie ved Universitetet i Stavanger.

Mange muligheter

At hun så å si var garantert jobb, var ikke avgjørende for at Sekine Netland ville bli sykepleier. Men allerede da hun begynte på studiet, visste Netland at det ville være god bruk for henne på arbeidsmarkedet.

– Da jeg sa til folk at jeg hadde tenkt å søke på sykepleien, var det flere som sa at det kom til å bli lett å få jobb. Men jeg tenkte mest på alle mulighetene du har når du er sykepleier, sier 21-åringen.

Ombestemte seg

Helt siden hun var liten, har Sekine Netland visst at hun ville arbeide med mennesker. Hun så for seg å bli lærer, og først mot slutten av videregående bestemte hun seg for å heller bli sykepleier.

– Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til. Jeg kjente lite til hvilke arbeidsoppgaver en sykepleier utfører, og jeg visste lite om hvor stort ansvar som følger med jobben, forteller hun.

Etter den første praksisperioden, som var på sykehjem, forsto jeg at det var sykepleier jeg ville bli. Og jeg har ikke angret.
Seikne Netland, sykepleierstudent

Varierte oppgaver

Sekine Netland liker at oppgavene er varierte, og hun synes det er meningsfullt å være til hjelp for andre. Netland opplever at hun har vokst som person i løpet av de tre årene hun har vært under utdanning.

– Det har vært mange fine øyeblikk. Men vonde også, sier hun.

Det var via en venninne Sekine Netland fikk høre at det var en ledig stilling i hjemmesykepleien i hjembyen, og at studenter kunne søke. Etter å ha tenkt litt over saken bestemte hun seg for å gjøre det. Hun holdt imidlertid muligheten åpen for en jobb på Stavanger universitetssjukehus også.

– Men jeg er veldig glad i Egersund. Det er her jeg har alle, sier hun.

Fristen for å søke høyere utdanning var midnatt lørdag 15. april.

Arbeidspress

Netland har fått med seg at mange sykepleiere rapporterer om høyt arbeidspress. Men hun satser på at det på sikt blir tatt grep for å utdanne flere sykepleiere, slik at arbeidspresset ikke blir for stort.

Hvis behovet for sykepleiere skal dekkes for fremtiden, må det opprettes nesten 200 nye studieplasser hvert år de neste 14 årene, viser en utregning Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse har gjort.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse